NPO en EO gaan langer door met racismeprogramma

Door ANP, donderdag 11 juni 2020 20:15, bron: ANP

Het EO-programma Ook Hier: Ervaringen van Racisme is ook volgende week de hele week te zien op NPO 2. Aanleiding zijn de vele reacties op het programma en de aanhoudende wereldwijde protesten rondom racisme.

In het programma laat presentator Dwight van van de Vijver ervaringen horen van Nederlanders die te maken krijgen met racisme. De eerste uitzending werd maandag door 163.000 mensen gezien. Dinsdag en woensdag waren dat er al respectievelijk 308.000 en 357.000.

EO-directeur Arjan Lock is blij met de verlenging. "De verhalen in Ook Hier zijn vaak pijnlijk en doen ons misschien ongemakkelijk voelen", zegt hij. "We hopen dat dit programma mensen aanzet om ook zelf in de spiegel te kijken en hen moed geeft om het échte gesprek met elkaar aan te gaan."

Ook NPO-directeur Frans Klein ziet de meerwaarde van Ook Hier. Volgens hem krijgt racisme door het programma een gezicht. "Ook Hier is daarmee een uitstekend voorbeeld van hoe de Nederlandse publieke omroep in staat is om een maatschappelijk urgent thema als racisme op een relevante én menselijke manier weer te geven en inzichtelijk te maken."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren