logo songteksten.net

Rundfunk: Jachterwachter best bezochte film in de bios

De nieuwe Nederlandse speelfilm Rundfunk: Jachterwachter trekt uitverkochte zalen. De absurdistische komedie van en met Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout was donderdag, op de openingsavond van de nieuwe speelweek, de best bezochte film.

Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekend. De eerste speelfilm van het komische duo Rundfunk is de eerste Nederlandse productie die na de coronasluiting in de bioscopen wordt uitgebracht. De film vertelt over een mislukte camping waar een eenzame wachtopziener (Van de Velde) de scepter zwaait. Alles verandert als een voormalige kindster (Van Kalmthout) zich meldt die op de vlucht is voor twee criminelen. Bijrollen zijn er voor Pierre Bokma, Peter Bolhuis en Carly Wijs.

Rundfunk oogstte in 2015 en 2016 groot succes met de gelijknamige absurdistische televisieserie die zich afspeelde op een middelbare school. Het duo stopte na twee seizoenen met de serie en maakte vervolgens theatervoorstelling Wachstumsschmerzen waarmee zij de Neerlands Hoop, de theaterprijs voor het veelbelovendste nieuwe talent, wonnen.

Op de tweede plek in de lijst van best bezochte bioscoopfilms staat de thriller I See You, met Helen Hunt en Jon Tenney. De film verhaalt over een rechercheur in een klein Amerikaans stadje die een verdwenen jongen moet opsporen.

Overigens mogen bioscopen op dit moment maar dertig bezoekers per zaal toelaten. Dit aantal wordt 1 juli vermoedelijk verhoogd naar honderd mensen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren