logo songteksten.net

Netflix voegt Black Lives Matter-categorie toe

Streamingdienst Netflix heeft een nieuwe categorie aan haar collectie toegevoegd. Onder de noemer Black Lives Matter zijn sinds vrijdag tientallen films en series te vinden waarin de thema's racisme en discriminatie een grote rol spelen.

Het gaat bijvoorbeeld om de bekroonde hitserie Orange is the new black die zich afspeelt in een vrouwengevangenis, de serie Dear White People en Oscarwinnaar Moonlight, over een zwarte homoseksuele man. Ook de nieuwe film van Spike Lee, Da 5 Bloods, valt onder de noemer Black Lives Matter.

"Als we als bedrijf zeggen Black Lives Matter, betekent dat ook dat we zeggen: Black storytelling matters", stelt de streamingdienst in een toelichting. "Met dit initiatief willen we het vertellen van verhalen vanuit het perspectief van mensen van kleur meer onder de aandacht brengen van onze kijkers."

Een woordvoerder van Netflix laat aan de website Streamwijzer.nl weten dat er ook wordt gekeken of er in de Nederlandse ondertiteling van programma's racistische verwijzingen zitten die aangepast zouden moeten worden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren