logo songteksten.net

Preston verwerkte verdriet met Scientology

(Novum) - Kelly Preston heeft de afgelopen twee jaar veel steun gehad aan de Scientologykerk. De 48-jarige actrice en haar man John Travolta verloren in 2009 hun zoon Jett. Hij overleed op 16-jarige leeftijd aan de ziekte van Kawasaki, een aandoening aan de lymfeklieren.

"Johnny is mijn rots in de branding", vertelt Preston aan het Amerikaanse tijdschrift Health. "Maar eerlijk gezegd weet ik niet wat ik had gemoeten zonder de Scientologybeweging. Ik weet niet of ik het zonder hen zou hebben gered."

Kelly en de 57-jarige John, die ook een 11-jarige dochter hebben, kregen eind vorig jaar opnieuw een kindje. Benjamin werd in november geboren. "We waren het al een paar jaar aan het proberen", legt Kelly uit. "Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, hebben we allebei gehuild."

Preston ziet het moederschap als een belangrijke rol in haar leven. "Ik wilde moeder worden sinds mijn elfde. Ik kreeg duizenden dollars voor commercials, maar ging nog steeds babysitten voor drie dollar per uur."

De Scientologybeweging is gebaseerd op de leer van oprichter L. Ron Hubbard. De beweging is omstreden en wordt door critici betiteld als sekte. In sommige landen wordt gepleit voor een verbod op de beweging. Ook Tom Cruise en Kirstie Alley, een goede vriendin van Preston, zijn aanhangers van Scientology.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren