logo songteksten.net

3500 mensen tekenden al petitie voor standbeeld Dolly Parton

Al 3500 mensen hebben tot en met zondagavond een petitie ondertekend om beelden van dubieuze historische figuren in Tennessee in te ruilen voor standbeelden van Dolly Parton. Drie dagen geleden startte op de website Change.org een petitie. Zondagmiddag werd de 2500ste digitale handtekening gezet. Dat was het eigenlijke doel van de opstellers, maar die willen nu 5000 handtekeningen ophalen.

Alex Parsons begon de petitie omdat hij vindt dat er in de staat Tennessee te veel beelden staan van historische figuren die racistische dingen zouden hebben gedaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de eerste Grand Wizzard van de Ku Klux Klan en generaals uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Volgens Parsons is de staat Tennessee beter af met standbeelden van Dolly Parton.

"Laten we een echte heldin uit Tennessee eren", schrijft Parsons. Hij roemt niet alleen haar "prachtige songs" maar staat ook stil bij alle goede doelen die Dolly door de jaren heen heeft gesteund. Zo heeft ze een eigen stichting die zorgt voor educatief materiaal voor kinderen en beurzen voor kansarme jongeren. "Dolly Parton heeft meer voor dit land en onze staat gedaan dan die officieren van de Confederatie. Laten we de standbeelden van mannen die alles gedaan hebben om dit land te verscheuren vervangen door een standbeeld van een vrouw die haar hele leven keihard heeft gewerkt om ons dichter bij elkaar te brengen."

Taylor Swift pleitte zaterdag al voor het weghalen van standbeelden van historische figuren die bij slavernij en racisme betrokken waren. Overigens besloot de staat Tennessee afgelopen woensdag nog een buste van de Grand Wizard van de Ku Klux Klan te laten staan in de Tennessee State Capital, het parlementsgebouw van de staat. Vorig jaar pleitte de Republikein Jeremy Faison er voor om de buste te vervangen door die van Dolly Parton.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren