logo songteksten.net

Kensington is losgegaan op productie van livestreamconcert

Kensington trapt woensdagavond een nieuwe reeks van vijf livestreamconcerten vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam af. Hoewel fans er fysiek niet bij zijn, pakt de Utrechtse band toch flink uit voor de show op het Open Plein. "De productie is een beetje uit de hand gelopen", zegt gitarist Casper Starreveld lachend tegen BuzzE.

"De livestreams vanuit de huiskamers hebben mensen na twee weken ook wel gezien. Als we het doen dan moet het wel op een manier die visueel aantrekkelijk is", zegt Casper. "We pakken het groots aan met licht en camerastandpunten zodat de mensen die ons hopelijk missen naar iets bijzonders kunnen kijken."

Ook de setlist wordt bijzonder. "We gaan liedjes spelen die we nog nooit eerder live hebben gespeeld, we hebben een strijkkwartet en we gaan dingen akoestisch doen. Het wordt geen set zoals we op een festival zouden spelen, het is introspectiever en we zullen ook vertellen over de liedjes die we spelen. We doen het bewust anders dan normaal", belooft de gitarist.

Leuk spannend

Spannend is het wel, zo zonder publiek. "Maar wel leuk spannend. We traden vorige week zaterdag weer op in de Ziggo Dome voor dertig fans. Toen dacht ik van tevoren wel even: kunnen we het nog? Het was bijna spannender dan volle bak spelen. Maar uiteindelijk bleek het net zo te zijn als fietsen."

Casper verwacht dat hij ook woensdag geen zijwieltjes nodig zal hebben. "Het is natuurlijk heel gek dat je die directe respons niet hebt. Maar daar moeten we gewoon even overheen stappen. De locatie is ook inspirerend en fans kunnen van tevoren vragen insturen die Humberto Tan (die de concerten presenteert, red.) ons stelt, op die manier is er ook interactie."

Kensington is woensdag de eerste die optreedt bij het Scheepvaartmuseum. De vier dagen erna geven respectievelijk Duncan Laurence, Danny Vera, Krezip en Ilse DeLange een concert.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren