logo songteksten.net

Songfestival gaat in 2021 hoe dan ook door

Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam gaat volgend jaar hoe dan ook door. Afhankelijk van de situatie in mei mogelijk met minder publiek, maar er komt een winnaar, laat de organisatie van NPO, NOS en AVROTROS maandag weten.

"We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen", verduidelijkt uitvoerend producent Sietse Bakker. "De ambitie is alvast onverminderd hoog."

Het Eurovisiesongfestival 2021 is onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers, waarin organisatoren van evenementen, locaties en brancheverenigingen samenwerken aan de totstandkoming van protocollen om evenementen stapsgewijs weer mogelijk te maken na de coronacrisis.

"We gaan er met elkaar alles aan doen om dit evenement voor een zo groot mogelijk publiek mogelijk te maken", zegt Jolanda Jansen, algemeen directeur van Rotterdam Ahoy en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers. "Uiteraard doen we dit verantwoord en staat de veiligheid van artiesten, bezoekers en medewerkers altijd voorop."

Maandag werd bekend dat het Eurovisiesongfestival in 2021 plaatsheeft in de derde week van mei. De twee halve finales zijn op 18 en 20 en de grote finale op 22 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren