logo songteksten.net

Organisatie mikt op songfestival mét publiek

De organisatie van het Eurovisiesongfestival gaat er alles aan doen om te voorkomen dat er volgend jaar wordt gezongen voor een lege zaal. "Onze inzet is een songfestival mét publiek", zei uitvoerend producent Sietse Bakker maandag na de onthulling van de data tegen de NOS.

"Ik heb de afgelopen maanden altijd gezegd: een songfestival zonder publiek zie ik heel moeilijk voor me, zeker als we dat in maart nog hadden moeten voorbereiden", aldus Bakker. "Alle pijlen zijn nu gericht op een songfestival met publiek. Mocht in een later stadium blijken dat dat niet zou kunnen, moeten we daar alternatieve scenario's voor hebben. We hopen dat we die beslissing zo lang mogelijk voor ons uit kunnen schuiven."

Een jaar extra voorbereidingstijd betekent volgens Bakker niet dat er bijna niets meer hoeft te gebeuren. Vanwege de coronacrisis moeten er verschillende scenario's worden uitgewerkt. "Dat heeft invloed op de openingsact, de pauze-acts, op het evenement en op de postcards, dat zijn de filmpjes die tussen de liedjes te zien zijn. Haal je de deelnemers daarvoor naar Nederland of ga je dat op een andere manier oplossen? De tijd zal dat gaan uitwijzen maar des te meer werk voor ons het komende jaar."

Maandag werd bekend dat het songfestival volgend jaar plaatsheeft op 18, 20 en 22 mei in Rotterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren