logo songteksten.net

Doden op Pukkelpop door noodweer

(Novum) - Het Belgische muziekfestival Pukkelpop is donderdag getroffen door noodweer. Daarbij zijn ten minste twee doden gevallen. Veertig mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft burgemeester van Hasselt Hilde Claes gezegd op een persconferentie. De Vlaamse omroep VRT meldde dat er drie doden zijn gevallen. Volgens de VRT zijn elf mensen zwaargewond geraakt en liepen tientallen mensen lichte verwondingen op.

De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuizen. Lichtgewonden worden opgevangen in een sporthal in Kiewit, vlakbij het festivalterrein. Ambulances rijden volgens de VRT af en aan.

Het festival, dat in de buurt van Hasselt plaatsvindt, begon zonnig, maar aan het eind van de dag brak het noodweer los, aldus dagblad De Standaard. Er stak een stevige wind op en er viel hagel. Het terrein stond binnen korte tijd blank. Mensen zochten beschutting in de tenten, maar daar was al snel nauwelijks plek meer. Een aantal bomen waaide om en tenten op het festivalterrein stortten in. Een deel van het publiek raakte in paniek.

In de loop van de avond had een groot deel van de aanwezigen het festivalterrein al verlaten. Dit verliep echter moeilijk, omdat een metalen constructie boven de ingang was ingezakt. Volgens een verslaggever van De Standaard zijn de zij-ingangen van het terrein geopend om het verlaten van het terrein vlotter te laten verlopen. Telefoonverkeer is lastig, omdat de gsm-netwerken overbelast lijken te zijn.

De organisatie heeft het festival stilgelegd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren