logo songteksten.net

Grote musicals in West End op z'n vroegst volgend jaar te zien

Grote musicals worden in Londen op z'n vroegst pas weer volgend jaar hervat. Theaterproducent Cameron Mackintosh, eigenaar van meerdere theaters in West End, heeft woensdag laten weten dat zijn producties Les Misérables, Mary Poppins, Hamilton en The Phantom of the Opera voorlopig nog niet te zien zullen zijn.

"Deze beslissing breekt mijn hart", schrijft Mackintosh in een verklaring aan Britse media. Maar vanwege de onzekerheden rond het coronavirus en de tijdslijn van maatregelen moest hij wel. "Het heeft me gedwongen drastische stappen te zetten om ervoor te zorgen dat ik de middelen heb om te overleven en ik mijn shows en theaters volgend jaar kan openen wanneer het weer mag."

Mackintosh roept de Britse overheid op kritisch te kijken naar de maatregelen voor samenkomsten en oplossingen voor de cultuursector. "Commercieel theater levert de economie miljarden ponden op. Het is tijd dat dit wordt gezien en dat de overheid actie onderneemt om ervoor te zorgen dat deze onbetaalbare bron, waar de Britse mensen in excelleren, wordt geholpen om te overleven. Zonder theaters vol leven kan Londen niet volledig heropenen als een van de beste steden van de wereld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren