logo songteksten.net

Opnames Jurassic Park: Dominion gaan verder in juli

De opnames van Jurassic Park: Dominion, het zesde deel in de succesvolle dinosaurussenreeks, gaan begin juli weer verder. Dat heeft studio Universal donderdag bekendgemaakt. Het is daarmee een van de eerste blockbusters die weer in het Verenigd Koninkrijk gaat draaien sinds de coronacrisis.

Het draaien van de film moest half maart plotseling worden stilgelegd toen het land in lockdown ging vanwege de pandemie. Dit gold ook voor tientallen andere grote Hollywood-producties wereldwijd; de schade voor de internationale filmsector loopt in de vele miljarden dollars.

De opnames moeten wel voldoen aan nieuwe coronarichtlijnen die de Britse overheid voorschrijft, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Sowieso moeten alle acteurs, die na het stopzetten van de productie half maart huiswaarts zijn gekeerd, voordat zij de set op mogen twee weken in quarantaine doorbrengen. De hoofdrollen worden gespeeld door Chris Pratt en Bryce Dallas Howard.

Andere films die in de loop van juli doorgaan met draaien in het Verenigd Koninkrijk zijn The Batman, The Little Mermaid en het derde deel van Fantastic Beasts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren