logo songteksten.net

Nieuwe musical 'Palermo' betrekt publiek bij maakproces

Vanaf 1 juli speelt de nieuwe musical 'Palermo' in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 'Palermo' is een zogenoemde 'werkvoorstelling', waarbij de reacties van het publiek worden gebruikt om de musical bij te schaven.

'Palermo' verhaalt over een tomeloos verliefd stel (gespeeld door Melody Klaver en Fabian Jansen). Als het noodlot toeslaat, is het de vraag of hun liefde overleeft. Het stuk wordt, zoals in een Griekse tragedie, aan elkaar gepraat door een koorleider en begeleid door een vijfkoppige band.

Na afloop van elke voorstelling gaan de makers en spelers met het publiek in gesprek. De kritiek en reacties worden verwerkt in de daaropvolgende uitvoeringen. Pas als de voorstelling helemaal af is gaat hij officieel in première en volgt een tournee.

"Het is een werkwijze die in Engeland en Amerika heel gebruikelijk is, maar in Nederland gebeurt het hoogst zelden", zegt schrijver en regisseur Peter de Baan (bekend van onder meer het improvisatieprogramma De vloer op). "Na een korte serie try-outs volgt hier altijd een première. Wij willen pas in première gaan als we de vorm en inhoud van de voorstelling serieus hebben getoetst."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren