logo songteksten.net

VRT: geen politieke inmenging bij schrappen Hitlergrap

De VRT ontkent dat er op enige wijze invloed is uitgeoefend op de omroep om een grap uit het satirische programma De Ideale Wereld te verwijderen. Er is geen sprake geweest van "enige inmenging, noch druk, noch vraag om een of andere beslissing te nemen", reageert Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van VRT, tegen Belga.

Bij de VRT hebben politieke partijen, waaronder Vlaams Belang, zetels in de raad van bestuur. De Standaard meldde eerder donderdag dat Vlaams Belang op die manier invloed zou hebben gehad op de beslissing.

Het ging om een grap waarin de politieke partij in verband wordt gebracht met de Hitlergroet. Een van de panelleden stelde dat leden van Vlaams Belang elkaar op deze manier begroeten nu zij geen handen mogen schudden en hun gezicht met een mondkapje is bedekt.

Eerder benadrukten ook interim-CEO Leo Hellemans en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle al dat de beslissing om de passage te schrappen gebeurde na overleg tussen VRT en de programmamakers.

De Ideale Wereld wordt mede gepresenteerd door de Nederlandse cabaretier Jan Jaap van der Wal.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren