logo songteksten.net

Henk Poort: goeie muziek is goeie muziek

Als jurylid van het SBS6-programma We Want More luistert Henk Poort vooral naar of hij iets mooi vindt of niet en baseert hij daarop zijn keuze of hij meer van iemand wil horen. In gesprek met BuzzE vertelt hij hoe hij het vond om in de jury van de zangwedstrijd te zitten.

"Het was echt geweldig, het was voor mij een openbaring om te zien hoeveel talent er in Nederland rondloopt. Ongekend", zegt Henk enthousiast. "Ik ben ook blij dat ze nu pas ontdekt worden in plaats van dertig jaar geleden, anders had ik geen carrière gehad", grapt hij.

Bij het jureren ging het bij Henk maar om één ding. "Je luistert en je vindt iets mooi of je vindt iets niet mooi", zegt hij stellig. "Mijn stokpaardje is dan ook: goeie muziek is goeie muziek. Als je ergens door geraakt wordt, dan kan je zeggen ‘ik vind het mooi.’"

Jury

Hoewel Henk in het verleden al eens eerder jurylid is geweest, was dit toch wel even iets anders. Hij was dan ook blij om een ervaren rot als Ali B naast zich te hebben. "Ik leer heel veel van Ali. Hoe je ergens naar kijkt, wat je kan zeggen. Je kan voor je eigen mening gaan, maar je kan ook denken ‘wat vindt Nederland hiervan?’"

Na zijn "herontdekking" in het programma Beste Zangers heeft Henk wel oren naar een volgende jurytaak. "Dit smaakt zeker naar meer, het is heel leuk. Maar het is ook niet makkelijk, want de talenten zitten zó dicht bij elkaar."

Coronacrisis

Wanneer een volgend programma komt is - mede vanwege de coronacrisis - nog niet bekend. Zelf komt Henk de crisis wel door. "We zijn gezond, dat is nummer 1."

Hij maakt zich dan ook meer zorgen om de collega’s met wie hij doorgaans optreedt. "Ik vind het heel vervelend dat mijn muzikanten thuis op een houtje moeten bijten, die verdienen nu helemaal niks."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren