logo songteksten.net

Den Haag mag anti-coronaprotest met dj's verbieden

De groep Virus Waanzin, die zondag wil demonstreren op het Malieveld in Den Haag, heeft bot gevangen bij de rechter. Die oordeelde in een kort geding dat de gemeente Den Haag juist heeft gehandeld door de demonstratie te verbieden. Bij Virus Waanzin zijn enkele bekende Nederlanders betrokken, zoals opiniepeiler Maurice de Hond.

Virus Waanzin is tegen de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals de 1,5 meterregel. De groep claimt ook dat het virus niet heel gevaarlijk is. Bij het protest op zondagmiddag zouden muzikant Ernst Jansz van Doe Maar, DJ Jean en dj Paul Elstak aanwezig zijn.

De gemeente Den Haag besloot vrijdag de demonstratie te verbieden nadat was gebleken dat er niet honderd, maar tienduizend bezoekers werden verwacht. Dat maakt het volgens de gemeente heel moeilijk om nog 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook zorgt het voor een "vrees voor wanordelijkheden", aldus de gemeente. Bovendien was Virus Waanzin van plan op het Malieveld "een urenlang programma met bekende dj's" te organiseren. Volgens de gemeente zou de demonstratie in feite een groot evenement worden en die zijn tot ten minste 1 september verboden. De rechter gaf de gemeente gelijk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren