logo songteksten.net

Joris Linssen wil misschien weer pleegkind opvangen

Joris Linssen en zijn vrouw denken erover om weer een pleegkind in huis te halen. De twee hebben, nu hun eigen twee dochters en drie pleegkinderen al een tijdje het huis uit zijn, last van het legenestsyndroom.

"Het kriebelt inderdaad al enige tijd weer, ja. We zijn inmiddels serieus aan het kijken of we binnenkort weer een kind kunnen opvangen", vertelt de presentator en zanger in De Telegraaf-bijlage Vrij. "Het lijkt me leuk als dat een middelbare scholier is, die al wel een redelijk zelfstandig bestaan heeft. Dat moet ook wel, want mijn vrouw en ik hebben allebei een drukke baan. Het lijkt me fijn om een kind de warmte van een gezin te bieden, maar ook de vrijheid te geven die hij of zij nodig heeft."

Over een eigen derde kind heeft de 54-jarige Joris ook wel eens nagedacht. "Maar tegelijkertijd wisten we ook dat er al heel veel kinderen zijn die een gezin nodig hebben, en dat wij dat kunnen bieden. We hebben dus besloten om dat op deze manier te doen. En ook hadden we de luiers en zwemlessen al ver achter ons gelaten."

Volgens Joris zorgt een pleegkind voor een heel andere dynamiek in huis. "Dan zit er ineens een puberjongen met een biertje in zijn hand op de bank. Pleegkinderen doen niet onder voor onze eigen dochters. Ze blijven, ook als ze het huis weer uit zijn, altijd ons pleegkind."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren