logo songteksten.net

Public Enemy dropt protestsong State of The Union (STFU)

Het lijkt dat alles weer koek en ei is tussen Flavor Flav en Chuck D. De twee hadden flinke mot, maar hebben nu toch samengewerkt aan een nieuw nummer van hun band Public Enemy. State of The Union (STFU) is een protestsong tegen president Donald Trump.

Als het aan Public Enemy ligt, wordt Trump niet herkozen. "Onze gezamenlijke stemmen worden steeds luider", laat Chuck D in een verklaring optekenen. "De hele wereld staat aan onze kant, maar het is niet genoeg om alleen maar over verandering te praten. Je moet op komen dagen en verandering eisen." Hij roept Amerikanen dan ook op te gaan stemmen. "Jullie moeten gaan stemmen alsof je leven ervan afhangt. Dat doet het namelijk ook."

Bij het nummer is ook een video. Daarop zijn beelden te zien van protesten na het politiegeweld waarbij George Floyd om het leven kwam.

Chuck D en Flavor Flav hadden een paar maanden geleden ruzie met elkaar. Die laaide zo hoog op dat Chuck D zijn maatje uit Public Enemy gooide. Blijkbaar is de ruzie bijgelegd. Ze staan beiden vermeld als producer van de video.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren