logo songteksten.net

Noel Gallagher wilde niet uit Oasis stappen

(Novum) - Noel Gallagher stapte twee jaar geleden na knallende ruzie met zijn broer Liam uit Oasis, maar wilde die band eigenlijk helemaal niet verlaten. "Ik genoot van de band en wilde nooit als soloartiest verder", vertelt Noel in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

Hoewel een ruzie aanleiding was voor Noel om uit de band te stappen, verliep de afwikkeling van zijn vertrek aanvankelijk vrij soepel. "We waren partners in verschillende ondernemingen. Onder meer een platenlabel moest worden gesplitst. Het was een hoop rompslomp, maar om eerlijk te zijn verliep het redelijk vriendschappelijk."

Totdat Liam interviews begon te geven, zegt Noel. "Hij begon zijn verhaal te vertellen en toen had ik zoiets van: hmmm." Noel hoopt dat hij en zijn broer de strijdbijl voor 2015 kunnen begraven. "Dan is het twintigjarig jubileum van (What's the Story) Morning Glory? en ik zou het eeuwig zonde vinden om dat niet te kunnen vieren." Het tweede studioalbum van Oasis betekende de doorbraak van de band.

Een verzoening zit er voorlopig waarschijnlijk niet in. Liam sleept zijn broer Noel voor de rechter vanwege uitspraken die Noel eerder deed over het einde van Oasis. Liam beweert dat Noel liegt over de reden van de breuk. Noel zei ondermeer dat Liam een kater had, waardoor een show niet goed liep. Liam zelf zei dat hij een keelontsteking had.

Ook Noel ziet in dat een verzoening met zijn broer, die vorige maand weigerde naar Noels bruiloft te komen, onwaarschijnlijk is. "Liam heeft gezegd dat hij alleen al van de gedachte over zijn nek gaat. Daar wil ik niets meer aan toevoegen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren