logo songteksten.net

VVTP: versoepeling coronamaatregelen ‘stap in goede richting’

Voorzitter van de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) Boris van der Ham noemt de versoepelingen van de coronamaatregelen die woensdagavond op de persconferentie van premier Mark Rutte naar verluidt zullen worden aangekondigd "een stap in de goede richting."

Volgens Van der Ham heeft de branche ondanks de mogelijke versoepelingen nog wel behoefte aan een "routekaart" op weg naar de situatie waarin alles weer is zoals het was voordat het coronavirus de samenleving lamlegde. Perspectief is daarbij wat hem betreft het sleutelwoord. Van der Ham vraagt zich daarbij hardop af of er ook zicht is op het opheffen van de 1,5 meterregel in de theaters.

Daarnaast blijft natuurlijk de financiële kwestie een heikel punt. "De regels van nu zijn onvoldoende om op volle kracht mee door te kunnen gaan", meent Van der Ham. Hij noemt het "niet rendabel" om hier op langere termijn mee door te gaan. Tot de 1,5 meterregel wordt opgeheven, moeten de pakketten aan steunmaatregelen volgens hem daarom doorgezet blijven worden om de branche overeind te houden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren