logo songteksten.net

Margriet van der Linden heropent Carré met speciale M

Koninklijk Theater Carré opent op donderdag 2 juli weer de deuren voor het publiek nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Een dag voor de heropening van het Amsterdamse theater strijkt Margriet van der Linden neer in Carré. Zij maakt op 1 juli een speciale uitzending mét publiek.

"Niemand had drie maanden geleden kunnen denken dat we in de laatste week van dit seizoen vanuit Carré een uitzending mét publiek zouden maken", stelt Van der Linden, die dat "ondanks alles, ook hoopvol" noemt.

"De afgelopen maanden hebben we aan tafel bij M vele gesprekken gevoerd. Uiteraard over de coronacrisis, over de impact daarvan op ons leven en de economie, maar ook belangrijke grote thema’s als vrijheid, racisme, de positie van oud en jong en het belang van cultuur kwamen veelvuldig aan de orde. In deze speciale uitzending van M ga ik met onze gasten in gesprek over wat er voor hen veranderd is en wat dat zegt over de toekomst." In de uitzending komen onder anderen Freek de Jonge, Igone de Jongh en Marijn Rademaker, Shary-An en G-Roots langs.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré, spreekt van een "voorzichtige start". "Het zijn uitdagende tijden voor ons als onafhankelijk theater zonder cultuursubsidie. Dat we vanaf 2 juli weer starten met voorstellingen én dat we op 1 juli een bijzondere live-uitzending van M in ons theater hebben om ons samen voor cultuur in te zetten, is een fijne voorzichtige start."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren