logo songteksten.net

Drama Pukkelpop drukt stemming Lowlands niet

(Novum) - Tijdens de openingsdag van Lowlands was het drama op het Belgische festival Pukkelpop niet het gesprek van de dag. Mede door de zonnige dag kende Lowlands een goede start.

Donderdagavond kregen bezoekers die vast hun tentje wilden opzetten nog wel wat regen en zwaar weer te verduren. Maar het slechte weer was al snel vergeten nadat de meest fanatieke feestgangers tot in de vroege uurtjes doorgingen in de 24-uurstent.

Van een kater leek de volgende dag geen sprake. Geholpen door het stralende weer zat de sfeer er vrijdag goed in. Terwijl duizenden bezoekers al genoten van hun favoriete artiesten, druppelden de laatste campinggasten binnen, op zoek naar de schaarse vrije plekjes.

Een van de openingsacts van het festival in Biddinghuizen was The Wombats. Voor veel Lowlandsgangers was het moeilijk het hele optreden van de Britse band te kunnen zien. De rij voor de ingang was gigantisch. Sommige mensen stonden meer dan anderhalf uur te wachten. Hoewel het geduld van velen op de proef werd gesteld, bleven de meeste bezoekers rustig.

Graffiti 6 speelde na The Wombats in de Alpha-tent, de grootste van het festival. De popband trok veel meisjes die massaal bellenblaaspistolen hadden meegenomen. Het publiek werd getrakteerd op een oase van zeepbellen. Andere grote acts van de eerste Lowlands-dag waren Fleet Foxes, Arctic Monkeys, Rise Against en Paul Kalkbrenner.

Naast de vele artiesten zijn er ook vele andere mogelijkheden tot vermaak op het Lowlandsterrein. Zo kunnen volwassenen een duik nemen in een gigantische bak gevuld met skippyballen. Ook is er een cultuurprogramma met ruimte voor literatuur, film en theater.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren