logo songteksten.net

Kristen Bell geeft stemrol gekleurd personage op

Ook Kristen Bell stopt met het inspreken van een televisiepersonage met een donkere huidskleur. De actrice levert de rol van Molly in animatieserie Central Park in om plaats te maken voor een stemacteur die Afro-Amerikaans is of, net als Molly, een gemengde achtergrond heeft.

De makers van de serie, die is te zien op Apple TV+, lieten woensdag in een statement weten: "Kristen heeft een grappige, aandoenlijke en mooie bijdrage geleverd aan de serie. Maar na onderling beraad zien Kristen en het hele team de casting van Molly als een kans om representatie nu goed aan te pakken." De producenten vertelden daarbij dat de The Good Place-actrice wel voor de serie blijft werken; ze gaat in het komende seizoen een andere stem inspreken.

Central Park gaat over het gezin van de opzichter van dat park. Het bestaat uit de Afro-Amerikaanse pa Owen (Leslie Odom jr.), witte moeder Paige (Kathryn Hahn) en kids Cole (Tituss Burgess) en Molly.

Eerder woensdag maakte Jenny Slate bekend dat zij na drie seizoenen opstapt als de stem van Missy in animatieshow Big Mouth. "Aan het begin van de show redeneerde ik voor mezelf dat ik Missy kon spelen omdat haar moeder Joods en wit is - net als ik", legde ze daarbij uit. "Maar Missy is ook zwart en zwarte personages van animatieseries moeten ook door zwarte mensen worden gespeeld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren