Disneyland in Californië langer dicht

Door ANP, donderdag 25 juni 2020 04:34, bron: ANP

Disneyland in het Californische Anaheim gaat niet, zoals eerder aangekondigd, op 15 juli weer open. De staat heeft aangegeven niet voor 4 juli met richtlijnen voor attractieparken te komen, en dat zou het bedrijf te weinig tijd geven de zaakjes op orde te hebben voor de opening.

Afgelopen weken stuurde diverse vakbonden van medewerkers van de parken al brieven naar de gouverneur van Californië om de heropening van de twee parken, Disneyland en California Adventure Land, in Anaheim te stoppen. Een online petitie waarin Disney werd opgeroepen de parken pas later te openen werd door meer dan 50.000 mensen getekend.

Californië is een van de staten in de VS die te maken hebben met stijgende coronacijfers. Gouverneur Newsom heeft dan ook laten weten het besluit van Disney om de twee parken nog niet te openen toe te juichen.

Ook Florida kampt met veel nieuwe coronagevallen, maar de vier parken in Walt Disney World daar gaan wel vanaf 11 juli gefaseerd open. De coronamaatregelen verschillen in de VS per staat, en Florida heeft minder strenge regels rond het virus.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten