logo songteksten.net

Tim Akkerman 'enige Jezus die kruisiging is ontsprongen'

Vanwege de coronacrisis was in de alternatieve Passion van dit jaar geen plek voor Tim Akkerman in de rol van Jezus. Nadat woensdag bekend werd dat de EO stopt met het uitzenden van het populaire paasprogramma, zou dat zo maar eens kunnen betekenen dat Tim in zijn rol als Verlosser niet meer aan het kruis genageld zal worden.

"Ik ben toch de enige Jezus die de kruisiging is ontsprongen", reageerde hij donderdag in De Veronica Ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica. "Het is jammer, maar The Passion is nog niet de wereld uit. De EO stopt ermee, maar het zou kunnen dat een ander productiebedrijf het overneemt."

Over de beslissing om te stoppen met uitzenden werd Tim door de omroep echter niet ingelicht. Toch blijft hij positief over The Passion. "Het is zo’n mooi programma, zo ongelooflijk mooi neergezet. Het werd eigenlijk alleen maar mooier en mooier."

Al met al kan hij met een goed gevoel op zijn 'bijna-deelname' terugkijken. "Het was een onwijze eer om gevraagd te worden. Ik heb een deel mee mogen maken en heb helaas de eindstreep niet gehaald. Maar je moet het maar zo zien: over twintig jaar denk je ‘weet je nog die ene Haagse Jezus die het net niet is geworden?’. Dan heb ik misschien nog wel meer punten gescoord dan wanneer ik het wel was geweest."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren