logo songteksten.net

Bosbranddocu Ron Howard krijgt bioscooprelease

De documentaire Rebuilding Paradise is vanaf eind juli in Amerikaanse bioscopen te zien. De film is gemaakt voor televisiezender National Geographic, waarop hij later ook te zien zal zijn. Door de bioscooprelease kan de docu volgend jaar ingezonden worden voor awards als de Oscars.

Rebuilding Paradise gaat over de heftige bosbranden die in 2018 de Californische plaats Paradise in de as legden. Bij de branden kwamen 85 mensen om en sloegen 50.000 inwoners op de vlucht. De film volgt de inwoners van de plaats in het jaar waarin zij hun leven weer proberen op te bouwen.

Howard werd bekend als acteur in The Andy Griffith Show en Happy Days, maar stapte in de jaren tachtig over op regiewerk. Hij maakte onder meer Splash, Apollo 13, A Beautiful Mind en Solo: A Star Wars Story. De laatste jaren houdt hij zich daarnaast ook bezig met documentaires, zoals The Beatles: Eight Days a Week uit 2016 en Pavarotti uit 2019.

De regisseur is blij met de populariteit van het genre, zo vertelde hij eerder in een interview aan BuzzE. "Het publiek heeft ontdekt hoe vermakelijk documentaires kunnen zijn. Vroeger zagen ze het als huiswerk, maar langzaam maar zeker zijn zowel de makers als het publiek gaan inzien dat je er zoveel meer mee kan dan alleen informatie delen. Ik ben in ieder geval nog lang niet uitgekeken op documentaires."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren