logo songteksten.net

Eefje de Visser: hopelijk kan nieuw album nog jaar extra mee

Eefje de Visser hoopt dat haar in januari verschenen album Bitterzoet, waar ze deze zomer mee op tournee zou gaan, niet al "oud nieuws" is na de coronacrisis. Dat zegt de zangeres in Volkskrant Magazine.

"Als je een plaat opneemt, zit je in een cocon: de studio. Het album komt tot leven tijdens clubtours en met name op festivals. Daar kun je aan een publiek dat níét speciaal voor jou een kaartje heeft gekocht laten zien wat je in huis hebt. Ik was er met mijn band na drie jaar zonder festivals echt weer aan toe", vertelt de 34-jarige Eefje.

Vooral Rock Werchter zou een belangrijke nieuwe stap in haar carrière in België hebben betekend, denkt de zangeres. "Optredens op grote festivals helpen je naam te vestigen en kunnen bepalend zijn voor wat je in de toekomst doet. Ik ben blij dat Lowlands al heeft toegezegd dat ik er volgend jaar mag spelen. Ik hoop dat mijn plaat Bitterzoet dan niet gevoelsmatig oud nieuws is. Geboekt worden op een festival is één, het blijft altijd hopen dat jouw tent vol komt te staan. Schrijven de journalisten over jou, of gaan ze kijken naar een band die net iets nieuws uit heeft?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren