logo songteksten.net

Lil Wayne weer verwikkeld in plagiaatzaak

(Novum) - Lil Wayne heeft weer een aanklacht wegens plagiaat aan zijn broek hangen. Dit keer beweert rapper Rich Rick dat Lil Wayne een van zijn nummers gebruikt. Rich Rick zegt dat hij de rechten van de beat onder Wayne's liedje How to Love in handen heeft, maakt entertainmentwebsite TMZ op uit de rechtbankdocumenten.

Rich Rick stapte eerder deze week naar de rechtbank in Los Angeles. De rapper geeft toe dat hij de beat van How to Love niet zelf heeft bedacht, maar Rich Rick zegt de rechten van een aantal nummers te hebben gekocht van een groep rapproducers die zich Drummer Boyz noemen.

Volgens Rich Rick hebben de Drummer Boyz één liedje niet alleen aan hem, maar ook aan Lil Wayne verkocht. Lil Wayne gebruikte de gehekelde beat voor How to Love, in ruil voor 35 procent aan royalty's.

Rich Rick klaagt iedereen aan die ook maar iets met de zaak te maken heeft, dus ook Lil Wayne. De rapper zegt te zijn opgelicht door de Drummer Boyz en eist zijn deel van de opbrengst van de hit How to Love. De Drummer Boyz en Lil Wayne hebben nog niet gereageerd op de zaak.

Lil Wayne werd eerder deze maand ook al in verband gebracht met een plagiaatzaak. Toen beweerde een productiemaatschappij dat hij het nummer Bedrock heeft gestolen. De maatschappij wil elf miljoen dollar zien van Lil Wayne.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren