logo songteksten.net

NPO plant groot debat op themadag rond racisme

De vorige maand aangekondigde NPO-themadag rond racisme en discriminatie vindt plaats op 12 juli. Op die dag staan op tv, radio en online verschillende programma's in het teken van de actuele discussie. Zo komt er een groot debat in de avond op NPO 1, zo maakt de NPO bekend.

Op NPO 2 worden documentaires uitgezonden en ook in de talkshows en in andere tv-programma's is aandacht voor het thema. Dit geldt ook voor de programma's op Radio 1. Op Radio 2 wordt in de avond eveneens een speciaal debatprogramma gedaan.

"Het blijft natuurlijk niet bij één themadag", zegt bestuursvoorzitter Shula Rijxman. "Ik heb het al jaren gezegd en zal dat ook blijven doen. We moeten diverser worden in al onze uitingen. Onze omroepen zitten in de haarvaten van onze maatschappij en de weerslag daarvan zal ons publiek blijven zien en horen."

Rijxman wil het gesprek gaande houden met de NPO. "Want juist als je gevoelens en ervaringen zelf misschien niet herkent, kun je er wel respect en empathie voor tonen. Alleen zo kan een samenleving vooruit. Een samenleving die nu een streep zet, opstaat en zegt: Nederland tegen racisme."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren