logo songteksten.net

Lowlands neemt stormmaatregelen

(Novum) - De derde dag van Lowlands begon voor het eerst met regen. Na een flinke hoosbui van een klein uurtje klaarde de lucht echter weer snel op. Ondanks dat de moeheid bij de bezoekers er langzaam in begint te sluipen op de laatste dag, wordt er nog flink doorgedanst.

Zweetdruppels en condens druppelen langzaam langs de binnenkant van de Bravo-tent op het dansende publiek. Het mag de pret niet drukken. Acts als Little Dragon, Lamb en Zombie Nation maken op de laatste festivaldag hun opwachting in de Bravo-tent.

De eerste grote act van de dag is de Brit Frank Turner. Hij speelde zo meeslepend dat de hele Grolsch-tent helemaal werd meegezogen in zijn folkloristische gitaarspel. Ook de Nederlandse band De Staat zet een goede show neer. Het publiek ging helemaal los toen de Nijmeegse band hun hit Fantastic Journey of the Underground Man speelde.

De knallers van de dag waren de Amerikaanse bands Interpol en The Offspring. Beide bands kregen de grote Alpha-tent zonder probleem tot de nok toe gevuld.

Een andere grote naam op de laatste dag van Lowlands was Skunk Anansie. Deze band was donderdag nog op Pukkelpop aan het spelen toen het noodweer losbrak. Ondanks het drama in Pukkelpop had de band een goede show neergezet. Het optreden op Lowlands vormde de afsluiting van Skunk Anansies tournee.

Aan het eind van de middag waarschuwde de organisatie voor zwaar weer en windstoten. Verschillende decors werden daarom al vroegtijdig afgebroken en de tenten werden nog eens extra gecheckt. Het aangekondigde noodweer bleef echter uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren