Musical Annie keert terug met Willemijn Verkaik

Door ANP, donderdag 2 juli 2020 09:24, bron: ANP

De musical Annie keer terug naar de Nederlandse theaters. De voorstelling zal van mei tot en met juli 2021 in zes grote steden te zien zijn. Dat meldt de Theateralliantie, een productiehuis van een aantal grote Nederlandse theaters, donderdag.

Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door actrice Willemijn Verkaik. De Nederlandse kreeg wereldfaam dankzij haar vertolking van heks Elphaba in megahit Wicked; zij speelde de rol onder meer op Broadway, West End en in Duitsland. Daarnaast sprak zij de stem in van Elsa in de Nederlandse versie van het bioscoopsucces Frozen.

Verkaik zou volgend seizoen in de Nederlandse versie van de musical Waitress te zien zijn, maar deze werd door de coronapandemie afgelast. Annie vertelt over een roodharig weesmeisje dat het moet zien te redden in het weeshuis van de gemene Miss Hannigan.

De zangeres is komende weken te zien in de voorstelling And now... , waarin zij de grote hits uit haar carrière vertolkt. Het theaterconcert is speciaal ontwikkeld voor honderd man publiek. And now... is onder anderen te zien in het DeLaMar in Amsterdam en het Wilminktheater in Enschede.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren