logo songteksten.net

De Nieuws BV nu ook op tv te zien

Het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV is vanaf 6 juli ook te zien op NPO2. De uitzendingen werden de afgelopen weken al uitgezonden via de NPO-website. Dit beviel zo goed dat de uitzendingen rond het middaguur voortaan ook op televisie wordt uitgezonden.

"We krijgen een iets aangepaste studio in het Radiohuis, waar nu alle programma's worden gemaakt", vertelde presentator Renze Klamer eerder al op NPO Radio 5. "Het wordt iets gezelliger ingericht, om de beelden wat spannender te maken. En ik krijg ook geen koptelefoon op."

De presentatie wordt ook iets losser, stelt Klamer. "Ik krijg geen autocue en mag iets meer uit de losse pols praten." Het wordt een fijne mengeling van radio en televisie, denkt hij. "We hebben geen idee of het gaat werken. Maar dat weet je pas als je het gaat doen."

Het was de bedoeling dat De Nieuws BV al dit voorjaar op televisie te zien zou zijn, maar de planning moest worden aangepast door de coronacrisis. Klamer presenteert het programma sinds januari 2020. Hij verving Willemijn Veenhoven, die de overstap maakte naar de televisieprogramma's Op1 en Vroege Vogels.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren