Smaadzaak Johnny Depp tegen The Sun mag doorgaan

Door ANP, donderdag 2 juli 2020 13:36, bron: ANP

Een Britse rechter heeft besloten dat de smaadzaak die Johnny Depp tegen The Sun heeft aangespannen, mag doorgaan. The Sun had de rechtbank gevraagd de zaak ongeldig te verklaren.

The Sun heeft geschreven dat de 57-jarige Depp zijn ex-vrouw Amber Heard heeft mishandeld toen zij getrouwd waren. Het Britse roddelblad noemde de Hollywoodster in 2018 een "vrouwenmishandelaar". Depp stelt dat de krant deze claim niet hard kan maken en eist een forse schadevergoeding.

Het blad eiste dat de zaak ongeldig verklaard zou worden omdat Depp geen gehoor zou hebben gegeven aan een verzoek van de rechtbank om sms-berichten te overleggen die hij aan zijn assistent stuurde en die van belang zouden zijn in de zaak. De rechter ging hier donderdag echter niet in mee.

Rechtszaak

Depp en Heard trouwden in februari 2015. Zij vroeg vijftien maanden later een scheiding aan. De actrice claimt dat haar ex-man haar heeft mishandeld, maar Depp blijft ontkennen dat dit waar is. De zaak gaat dinsdag van start. De rechtbank heeft drie weken uitgetrokken voor de behandeling.

Zowel Depp als Heard stellen met bewijzen te komen om hun claims te onderbouwen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren