Ook Sharon Osbourne wil andere naam John Wayne Airport

Door ANP, vrijdag 3 juli 2020 05:31, bron: ANP

Sharon Osbourne heeft zich achter de beweging geschaard die wil dat een vliegveld in het Californische Orange County niet langer de naam van acteur John Wayne draagt. Dat laat de presentatrice weten in een interview met de Daily Star.

Het vliegveld heette ooit Orange County Airport, maar kreeg na het overlijden van de westernacteur in 1979 de naam John Wayne Airport. De Hollywoodster woonde in de buurt van het vliegveld, dat even ten zuiden van Los Angeles ligt.

De afgelopen weken werd een interview van Wayne met Playboy uit 1971 veel gedeeld. Daarin doet hij homofobe uitspraken en zegt te geloven in witte overheersing; "We kunnen de tegels niet aan zwarte mensen overdragen. Ik vind niet dat je autoriteit of belangrijke posities moet geven aan onverantwoordelijke mensen", aldus de acteur in dat gesprek.

De familie van Wayne heeft de afgelopen dagen meermaals laten weten dat de acteur in hun ogen geen racist was. Osbourne is het daar niet mee eens. "Toen het vliegveld die naam kreeg, toen dacht ik al: waarom moeten we hem deze eer geven, waarom vernoem je een vliegveld naar iemand als hij; een slechte, gemene vent. Ik word er naar van. Hij heeft altijd de reputatie gehad dat hij zwarte mensen haatte, en joden, en iedereen die niet wit was. We kunnen dit soort mensen, die we ooit als helden zagen, niet blijven bejubelen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren