DI-RECT wil festivalgevoel bij concert op De Pier creëren

Door ANP, zaterdag 4 juli 2020 10:20, bron: ANP

Tijdens het optreden op De Pier van Scheveningen zaterdag moet het voor DI-RECT net voelen alsof de mannen op een zomers festival staan te rocken. Bassist Bas van Wageningen vertelt aan BuzzE hoe ze dat willen gaan doen.

Voor het creëren van een festivalgevoel op het podium zijn volgens Bas een paar dingen van belang, zoals de repertoirekeuze. "We gaan op De Pier een stevigere set spelen", verklapt hij. Ook de ruitopstelling waarin de band gaat spelen draagt daaraan bij. Door naar elkaar toe te spelen wordt volgens Bas onderling de energie opgevangen net als dat tussen de band en het publiek zou zijn.

Het belooft zo een concert te worden als geen ander. De afgelopen tijd hebben de mannen van DI-RECT bovendien een aantal oude nummers geoefend die ze tijdens het optreden in een "fris jasje" willen steken.

Publiek

Het enige dat zaterdag op De Pier ontbreekt is het publiek dat naar de show komt kijken. "Een abstracte gewaarwording" noemt Bas het. Die mensen zitten dan allemaal thuis mee te kijken via de stream waarvoor ze zelf mochten bepalen hoeveel ze ervoor wilden betalen. "Dat concept is goed bevallen", zegt Bas, refererend aan de betaalmethode die ook voor het optreden in de Schouwburg werd gehanteerd.

Toch is de band niet helemaal alleen. De interactie begint met het spelen en mooie dingen maken met de crew, meent Bas. Daarnaast is via een groot scherm ook de chatbox te zien waarin de kijkers thuis berichten kunnen achterlaten voor de mannen op De Pier. Het voelt volgens Bas dan ook meer als "live spelen op de radio dat niet eindigt in applaus."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren