logo songteksten.net

Amber Heard mag aanwezig zijn bij zaak Johnny Depp en The Sun

Als dinsdag de rechtszaak van Johnny Depp tegen The Sun van start gaat, mag zijn ex-vrouw Amber Heard ook in de zaal aanwezig zijn. Dat heeft de rechter zaterdag bepaald, meldt de website Breaking News.

De zaak van de acteur tegen de Britse tabloid gaat over een artikel uit 2018 waarin hij een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd. De Pirates of the Caribbean-ster vindt dat de krant deze claim niet hard kan maken en eist een forse schadevergoeding.

Vrijdag dienden advocaten van Johnny een verzoek in om Amber te verbieden bij de rechtszaak aanwezig te zijn. Zij menen dat tijdens Johnny's verhoor Ambers bewijs betrouwbaarder zou zijn als zij niet in de zaal zou zitten. De rechter was het daar echter niet mee eens en oordeelde dat het weigeren van Amber "de beklaagden zou belemmeren in het voeren van hun verdediging."

Hoewel de zaak niet per se om de onmin tussen Amber en Johnny gaat, leunt de verdediging van The Sun wel "nadrukkelijk op de informatie die mevrouw Heard kan geven." Johnny's ex mag geen instructies geven aan de verdediging van The Sun, maar kan wel informatie aandienen waar de beklaagden iets mee kunnen doen. "In mijn ogen zou het oneerlijk zijn om de beklaagden dat voordeel te ontnemen", aldus rechter Nicol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren