DI-RECT krijgt eerste gouden plaat in zeven jaar

Door ANP, zaterdag 4 juli 2020 22:31, bron: ANP

De rockers van DI-RECT zijn tijdens hun optreden op De Pier in Scheveningen zaterdagavond verrast met een gouden plaat. De mannen kregen de onderscheiding voor hun single Soldier On, die twee maanden lang de eerste plaats van de Airplay Charts bezette. Het is de eerste gouden plaat voor de formatie in zeven jaar.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat DI-RECT volgende maand gaat optreden in het Mauritshuis in Den Haag. Op zaterdag 8 augustus staan de mannen dan tussen Rembrandt en Vermeer te rocken. Net als de optredens op De Pier en in de Koninklijke Schouwburg zal ook het concert in het museum via een livestream thuis te volgen zijn. Via het ‘pay what you want’ principe mogen fans zelf bepalen hoeveel ze voor een virtueel kaartje neerleggen.

"In het Mauritshuis gaan we iets heel bijzonders doen", zegt zanger Marcel Veenendaal. "We verplaatsen ons letterlijk tijdens het concert door verschillende ruimtes in het museum. Heel bijzonder tussen grote meesters als Vermeer en Rembrandt onze muziek te spelen. Het zou te gek zijn als de werelden van live muziek en beeldende kunst elkaar ontmoeten."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten