logo songteksten.net

KINK 12 dagen in teken van 1000 beste alternative albums

Maandag om 08.00 uur is radiostation KINK begonnen met de lijst van beste albums aller tijden op alternative-gebied. Voor het eerst in het bestaan van de zender wordt de Album Top 1000 uitgezonden. Twaalf dagen lang, van 08.00 uur tot 22.00 uur, is de lijst te horen op KINK.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK. De Album Top 1000 wordt gepresenteerd door dj's Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Tessa Mol, Jasper Leijdens, Femke van der Veen en Stefan Koren.

Pearl Jam, Metallica en Foo Fighters zijn de drie acts met de meeste noteringen: Pearl Jam staat met elf albums in de lijst, Foo Fighters en Metallica zijn beide tien keer terug te vinden. Het hoogst genoteerde Nederlandse album is Pergola van de band Johan uit 2001, dat staat op nummer 31.

De volledige Album Top 1000 is terug te vinden op de site van KINK. De top 10 staat nu nog op alfabetische volgorde, maar de definitieve rangorde wordt later deze week bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren