'Morricone kon van matige film een must-see maken'

Door ANP, maandag 6 juli 2020 11:54, bron: ANP

Na de dood van componist Ennio Morricone stroomden al snel de reacties binnen om afscheid te nemen van 'de maestro'. Veel mensen deelden op sociale media de beroemde muziek van de componist, die een blijvende indruk op ze had achtergelaten.

Collega-componist Hans Zimmer reageerde in BBC Breakfast verslagen op het nieuws. In de uitzending noemde hij Morricone "een icoon, en iconen zijn voor altijd." Zimmer stelde dat Morricone altijd geweldige muziek maakte, ook al was dat niet altijd voor even geweldige films.

De Britse regisseur Edgar Wright bewondert Morricone als iemand die films met zijn muziek beter maakte: "waar te beginnen met de iconische componist Ennio Morricone? Hij kon van een matige film een must-see maken, van een goede film kunst en van een geweldige film een legendarische. Hij is in mijn hele leven nooit van mijn stereo verdwenen. Wat een erfenis laat hij achter."

Ook de Italiaanse premier Giuseppe Conte roemde de muziek van de componist. "We zullen ons voor altijd en met oneindige dank het artistieke genie van maestro Ennio Morricone herinneren. Hij liet ons dromen, ontroerde ons en liet ons denken. Hij schreef onvergetelijke noten die voor altijd in de geschiedenis van muziek en film zullen blijven", schreef hij op Twitter.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren