Halle Berry niet verder met transgenderrol na kritiek

Door ANP, dinsdag 7 juli 2020 04:13, bron: ANP

Halle Berry maakte dit weekend bekend dat ze zich aan het voorbereiden was op een film waarin ze een transgende- man speelt. Na een hoop kritiek de afgelopen dagen heeft ze maandag laten weten niet verder te gaan met het project.

In de Instagramvideo waarin ze de rol besprak, gaf de actrice aan dat ze er zin in had "in deze wereld te duiken" en gebruikte ze een aantal keer vrouwelijke persoonsvormen bij het beschrijven van haar personage. Dat, en het feit dat zij ├╝berhaupt een transgender wilde spelen terwijl ze dat niet is, schoot bij veel van haar volgers in het verkeerde keelgat.

"Dit weekend heb ik de kans gekregen om mijn afwegingen te delen over een rol als transgender man. Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat ik daarover heb gezegd", aldus Berry maandag op sociale media. "Ik begrijp nu dat ik als cisgender vrouw niet in aanmerking zou moeten komen voor deze rol, en dat de transgendergemeenschap de kans moet krijgen om deze verhalen zelf te vertellen. Ik ben dankbaar voor de voorlichting en kritiek die ik de afgelopen dagen heb gekregen en zal blijven luisteren en leren van mijn fouten."

In het statement belooft de actrice 'een betere bondgenoot' te zijn voor de LHBTQ-gemeenschap. "Ik zal mijn invloed gebruiken om betere representatie aan te kaarten, zowel voor als achter de camera."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren