Roger Taylor: Queen-tour zou sowieso gecanceld zijn om Brian May

Door ANP, dinsdag 7 juli 2020 11:28, bron: ANP

De tournee waarmee Queen dit jaar onder meer Nederland zou hebben aangedaan, had ook zonder het coronavirus waarschijnlijk alsnog gecanceld moeten worden. Dat zegt drummer Roger Taylor tegen Rolling Stone. De gezondheid van gitarist Brian May zou daarvan de oorzaak zijn geweest.

De Britse rockband zou in mei onder meer een concert in de Ziggo Dome hebben gegeven, maar moest de tournee eind maart uitstellen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Rond de tijd dat Queen in Amsterdam zou zijn geweest, werd Brian May getroffen door een hartaanval. "We annuleerden de tour en toen werd Brian erg ziek. We hadden het dus sowieso moeten cancelen, wat best ironisch is", zegt Taylor.

De drummer heeft nog dagelijks contact met de gitarist over zijn gezondheid. "Het was best eng, hij schrok ook echt." Naast het afblazen van de tournee is 2020 volgens Taylor sowieso een pechjaar voor de band. "We zijn twee keer geraakt, want onze manager heeft ook een vrij zware hartaanval gehad. Het is in allerlei opzichten een erg gek jaar geweest voor ons."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren