'Rachel Hazes gaat betonnen beeld van André betalen'

Door ANP, dinsdag 7 juli 2020 18:50, bron: ANP

Rachel Hazes gaat een betonnen, hufterproof beeld van haar overleden man André bekostigen. Dat meldt eigenaar Remon van Zoggel van Dutch Decor Finish, het bedrijf dat het vernielde Lego-beeld van André op de Dam had geproduceerd, dinsdag in een interview met Omroep Brabant.

Kunstenaar Street Art Frankey, die het sculptuur ontwierp, meldde maandag al dat Rachel Hazes hem had gevraagd een nieuwe André te maken die wél tegen een stootje zou kunnen. "Ze heeft mij gevraagd de Rolls Royce onder de beelden te maken, eentje die hufterproof is", stelde Frankey.

De artiest plaatste zeven dagen geleden een grote legoversie van André Hazes op de Dam, ter gelegenheid van de 69e geboortedag van Hazes. Het beeld bleek maandagochtend vernield te zijn. Het geel-zwarte hoofd en zijn hoed liggen in stukken naast het beeld.

De Amsterdamse ondernemersvereniging die de opdracht voor het beeld had gegeven, liet dinsdag weten geen nieuwe pogingen te gaan ondernemen om een nieuwe versie van het standbeeld op de Dam te zetten. Maar Rachel Hazes lijkt hier nu dus anders over te denken. Het is onduidelijk wanneer de tweede Lego-André klaar is en waar hij komt te staan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren