Robert Redford schaart zich achter Joe Biden

Door ANP, woensdag 8 juli 2020 01:42, bron: ANP

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden kan op steun rekenen van Robert Redford. De acteur laat dinsdag in een opiniestuk op CNN weten dit jaar op de voormalig vicepresident te gaan stemmen.

In het stuk prijst de Hollywoodster Biden, maar spreekt hij zich vooral uit tegen de huidige Amerikaanse president Donald Trump. "Als iemand een video retweet (en dat weer verwijdert) van een van zijn supporters die 'white power' roept. Of journalisten staatsvijanden noemt. Als hij maskers die levens kunnen redden een wapen maakt in een culturele oorlog, als hij de politie en het leger orders geeft om traangas te gebruiken tegen vreedzame demonstranten zodat hij met een bijbel kan zwaaien voor de camera's, dan geeft hij - keer op keer - zijn aanspraak op morele autoriteit op", aldus de 83-jarige.

"Nog vier jaar zou dit land onherstelbaar onderuit halen. Nog vier jaar zou ons in een stroomversnelling zetten richting alleenheerschappij. Nog vier jaar zou ongekende schade toebrengen aan onze planeet, ons thuis", stelt Redford verder.

De acteur benadrukt dat hij normaliter zijn voorkeur voor presidentiƫle kandidaten niet deelt. "Maar dit jaar is anders. Biden is gemaakt voor dit moment. Biden leidt met zijn hart. En daarmee bedoel ik niet op een softe, sentimentele manier. Ik heb het over bevlogen medeleven, het soort dat hem voedt, dat ervoor zorgt dat hij vecht tegen raciale en economische ongelijkheid, dat hem niet laat rusten zolang er nog mensen lijden."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren