Thandie Newton sloeg Charlie's Angels af om racisme

Door ANP, woensdag 8 juli 2020 05:12, bron: ANP

Westworld-actrice Thandie Newton zou ooit een van de angels worden in de film Charlie's Angels uit 2000, maar ze stapte uit het project omdat ze de plannen voor die rol racistisch vond. Dat vertelt de Britse in een interview met Vulture.

Volgens Newton had ze een erg vervelend gesprek met de toenmalige baas van studio Sony, Amy Pascal. Die zou hebben gezegd dat als Newton de rol zou gaan spelen, er wel wat dingen aan het personage moesten veranderen. "Ze zei: zoals ze nu is geschreven, is ze hoog opgeleid. Dus ik zei: ik heb de universiteit gedaan, ik zat op Cambridge. Ze antwoordde: maar jij bent anders. Misschien kunnen we een scène doen waar ze in een bar is, op de tafel klimt en met haar kont schudt. Ze kwam met allerlei stereotypes aan om haar een geloofwaardiger zwart personage te maken."

Pascal zegt in een reactie dat ze zich het gesprek met Newton niet op die manier herinnert, en dat dat ook geldt voor anderen die erbij aanwezig waren. De rol waar Newton voor in aanmerking kwam, ging uiteindelijk naar Lucy Liu.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren