logo songteksten.net

Arjan Lock: omroepen hebben sterk verbindende rol in samenleving

Arjan Lock, voorzitter van de commissie van omroepen die samen met de publieke omroep en het ministerie van OCW in gesprek is gegaan over nieuwe reclameafspraken voor de NPO, is tevreden met de uitkomst die woensdagavond werd gepresenteerd.

De publieke omroep krijgt van mediaminister Arie Slob langer de tijd om reclame terug te dringen. Daarnaast krijgt ook nieuws uit de regio een groter podium op NPO 2, iets waar Lock blij mee is.

"Het is altijd al de taak geweest van omroepen om met zoveel mogelijk verschillende geluiden elke Nederlander te voorzien van zowel betrokken verhalen als onafhankelijk nieuws. De invulling van de visiebrief waar omroepen, de NPO en het ministerie hard aan hebben gewerkt, helpt daarbij", laat hij weten.

Volgens Lock past de beslissing helemaal in de tijd waarin we leven. "Juist tijdens deze coronacrisis laten omroepen zien dat met de nieuwsvoorziening en de verhalen van Nederlanders ze een sterke verbindende rol spelen in de samenleving. Door de solide financiering die nu is afgesproken en met meer ruimte voor de regio, blijven we dat doen. En dat verdient de kijker. Een sterke publieke omroep met goede informatie en verhalen uit elke regio."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren