Onder meer kerkdiensten en debatten tijdens NPO-themadag racisme

Door ANP, donderdag 9 juli 2020 16:41, bron: ANP

De NPO staat aanstaande zondag met een goedgevuld programma op tegen racisme. Verschillende programma's op televisie, radio en online staan dan in het teken van de themadag Nederland tegen racisme.

Zo wordt op NPO 1 's avonds het programma De Stelling van Nederland uitgezonden waarin met Nederlanders wordt gedebatteerd over het vraagstuk: het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar.

Daarna presenteert Dwight van de Vijver een speciale uitzending van Ook hier en keren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz nog een keer terug om in een speciale uitzending van Op1 premier Mark Rutte aan de tand te voelen over racisme. Aansluitend start een nieuwe serie van Andere Tijden Sport met de aflevering Van Mijnals tot Memphis en hoe Oranje kleur kreeg.

NPO 2 en 3

Ook op de andere televisiezenders van de NPO wordt aandacht besteed aan racisme. Zo zendt NPO 2 zondag twee kerkdiensten uit met racisme als thema en komt het onderwerp ook voorbij in uitzendingen van Why we hate en De Kennis van Nu. Andere Tijden staat hier zaterdag al bij stil.

Op NPO Zapp is er voor jonge kijkers een extra uitzending van het NOS Journaal over racisme en op NPO 3 staan de avond en de nacht in het teken van programma's over racisme en discriminatie. De radiozenders staan ieder op hun eigen manier stil bij het onderwerp racisme met thema-uitzendingen, vragen van luisteraars en toepasselijke muziek.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren