Britse zangeres en oorlogsicoon Vera Lynn begraven

Door ANP, vrijdag 10 juli 2020 14:23, bron: ANP

De Britse zangeres Vera Lynn, die op 18 juni overleed op 103-jarige leeftijd, is vrijdag in haar woonplaats Ditchling begraven. Fans, dorpelingen en militairen stonden langs de route van de rouwstoet om een laatste eer te bewijzen aan het Engelse oorlogsicoon.

Nadat Lynns kist, gedrapeerd met de vlag van het Verenigd Koninkrijk, door de straten van het dorp was gereden en Lynn in besloten kring was begraven, vlogen twee militaire toestellen uit de Tweede Wereldoorlog - een Spitfire en een Hurricane - over het dorp. Daarbij was luid applaus te horen.

Lynn kreeg grote bekendheid doordat zij het moreel van de Britse troepen in de Tweede Wereldoorlog hoog hielp te houden met haar optredens en haar BBC-radioprogramma Sincerely Yours. Daarmee verwierf Lynn de bijnaam 'the Forces' Sweetheart' (lieveling van de troepen). De zangeres is onder meer bekend van de liederen We'll Meet Again, Yours en The White Cliffs of Dover.

Coronacrisis

Onlangs kwam Vera Lynn nog enkele keren in het nieuws. In maart greep zij haar 103e verjaardag aan om haar land te midden van de coronacrisis opnieuw moreel te ondersteunen. Zij riep het publiek op om "momenten van vreugde" te vinden in "moeilijke tijden".

Amper een week daarvoor werd Lynn officieel de oudste artiest ooit die een plek in de Britse album Top 40 heeft bemachtigd. Dat gebeurde toen haar compilatiealbum uit 2017 opnieuw in de hitlijst kwam te staan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren