Luisteraars KINK kiezen Ten van Pearl Jam tot beste album

Door ANP, maandag 13 juli 2020 11:03, bron: ANP

Het album Ten van de Amerikaanse rockband Pearl Jam is door luisteraars van radiostation KINK gekozen tot de nummer een op de de lijst van beste 1000 alternative-albums aller tijden. Het album uit 1991 hield andere klassiekers uit de jaren negentig zoals Nevermind van Nirvana en OK Computer van Radiohead achter zich.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen tijd zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK. De show wordt gepresenteerd door dj's Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Tessa Mol, Jasper Leijdens, Femke van der Veen en Stefan Koren.

Pearl Jam, Metallica en Foo Fighters zijn de drie acts met de meeste noteringen: Pearl Jam staat met elf albums in de lijst, Foo Fighters en Metallica zijn beide tien keer terug te vinden. Het hoogst genoteerde Nederlandse album is Pergola van de band Johan uit 2001, dat staat op nummer 31.

De top-1000 begon maandag 6 juli en duurt nog tot komende vrijdag. De uitzending begint dagelijks om 08.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De volledige Album Top 1000 is terug te vinden op de site van KINK.

De top 10:

1. Pearl Jam - Ten

2. Nirvana - Nevermind

3. Radiohead - OK Computer

4. Muse - Origin of Symmetry

5. Metallica - Metallica (The Black Album)

6. Queens Of The Stone Age - Songs for the Deaf

7. Oasis - (What's the Story) Morning Glory?

8. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

9. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

10. Green Day - Dookie
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren