logo songteksten.net

'Warner stelt Tenet verder uit na stijging coronainfecties VS'

De kans is groot dat producent Warner de langverwachte film Tenet niet half augustus uitbrengt, zoals nu wel in de plannnig staat. Veel Amerikaanse bioscopen zijn in die periode nog niet open of hebben hun deuren gesloten omdat het aantal coronabesmettingen in de VS blijft stijgen.

Dit betekent dat het Amerikaanse publiek de film niet kan gaan zien, voorspelt de gezaghebbende analist Eric Handler. Variety en Deadline Hollywood berichten over een memo die hij heeft gedeeld met belangrijke cliƫnten, waarin hij voorspelt dat Hollywood dit jaar uiteindelijk 70 procent minder inkomsten genereert dan in 2019. Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen.

Bioscopen die wel open zijn, in bijvoorbeeld Europa, kijken reikhalzend uit naar nieuwe films. Maar geen enkele Hollywood-studio durft gezien de huidige ontwikkelingen dure nieuwe producties uit te brengen, met het risico dat de kosten niet worden terugverdiend. Ook in Nederland mogen bioscopen nog maar een zeer beperkt aantal bezoekers per zaal ontvangen, vanwege het blijvende risico dat het coronavirus zich bij volle zalen toch weer verspreidt.

Tenet staat momenteel nog gepland voor een release op 12 augustus, ook in Nederland. Warner heeft wel steeds het voorbehoud gemaakt dat het voor het publiek veilig moet zijn om de film te gaan kijken.

Over Tenet, die 200 miljoen dollar kostte om te maken, is inhoudelijk nog niet veel bekend. De hoofdrollen worden gespeeld door Robert Pattinson, John David Washington en Michael Caine. De film is gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema. De afgelopen maanden zijn ook veel andere grote films, zoals de James Bond-film No Time To Die, Marvels Black Widow en de actiethriller Fast & Furious 9 vanwege de coronacrisis maanden of zelfs een jaar uitgesteld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren