Roos Schlikker duikt soms wc in als ze inspiratie heeft

Door ANP, maandag 13 juli 2020 23:32, bron: ANP

Schrijver Roos Schlikker moet soms opeens de wc in duiken als zij inspiratie heeft. Dat bekende de vaste columnist van Het Parool in de podcast De Kleine Remedie.

"Ik heb mij voorgenomen om elke week te schrijven over wat mij bezighoudt", legt ze uit. Schlikker haalt haar inspiratie overal vandaan en legt zichzelf geen enkele beperking op. "Als ik bijvoorbeeld op een terras zit en ik zit naast twee mensen met een slechte relatie, dan is het heel moeilijk om dat op zo’n moment niet te zien." Het afluisteren van zo’n conversatie biedt soms veel stof voor een verhaal of een column. "Het gebeurt soms dat ik daarna de wc in vlucht om aantekeningen te gaan maken."

Schlikker werkt momenteel aan een tweede roman ("gebaseerd op een familiegeschiedenis") en hoopt dat binnenkort een theatervoorstelling gebaseerd op haar boek Moeder van glas eindelijk op tour kan gaan. De planning van de theaterproductie werd in de war geschopt door de coronacrisis. "Het was de eerste voorstelling van ons eigen productiebedrijf; half maart zijn we van start gegaan. Dat was perfecte timing", grapt ze in de podcast.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren