Giel Beelen: fijn om straks weer thuis te zijn

Door ANP, dinsdag 14 juli 2020 17:17, bron: ANP

Giel Beelen is blij dat hij na een commercieel uitstapje van drie jaar terugkeert op zijn oude nest BNNVARA. Dinsdag werd bekend dat de dj in oktober vertrekt bij Radio Veronica, waar hij een ochtendprogramma presenteert, en aan de slag gaat voor NPO Radio 2.

"Fijn om straks weer thuis te zijn!", reageert Beelen op zijn overstap. Voor BNNVARA maakte hij jarenlang verschillende programma's op 3FM. Naast zijn ochtendshow GIEL presenteerde hij een aantal nachtprogramma's. Bij zijn terugkeer naar de publieke omroep duikt Beelen opnieuw de nacht in, vanaf oktober is hij elke doordeweekse nacht van 04.00 uur tot 06.00 uur te horen op Radio 2. "Ik ben blij dat ik weer mag gaan experimenteren in de nacht."

Bij BNNVARA voegt Beelen zich bij Rob Stenders en Jeroen van Inkel, die zijn overstap eveneens dinsdag bekendmaakte. "Ik vind het een eer om bij het iconische radiostation te gaan werken met legendes als Rob Stenders en Jeroen van Inkel", aldus Beelen.

Van Inkel hoefde niet lang na te denken over zijn overstap. "Als je de kans krijgt om voor het nummer één radiostation van Nederland te werken, pak je die met beide handen aan", aldus Van Inkel, die nu nog een dagelijks radioprogramma maakt op NPO Radio 5 voor Omroep MAX. "Ik weet zeker dat ik mij hier heel erg thuis ga voelen met kanonnen als Rob Stenders, Ruud de Wild, Gijs Staverman en Giel Beelen. En ik denk dat een creatieve club als BNNVARA de perfecte plek is voor mij. Met een 'open mind' en alle ruimte voor nieuwe ideeën!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren